Betegellátással kapcsolatos információk

Általános információk

Házirend

Szakrendelések

Időpontkérés

Térítéses betegellátás

Magánrendelések

 

 


Általános információk

Az Ortopédiai Klinikán a következő betegellátó tevékenységek folynak:

- Gyermekkori szűrővizsgálatok (csípőficam, gerincferdülés, tartáshibák)
- Mozgásszervi betegségek ellátása (csípő, térd, boka, láb, váll, könyök, csukló, kéz, gerinc)
- Reumás betegségek ellátása
- Baleset utáni állapotok kezelése
- Gyógyászati segédeszközökkel történő ellátás és a használat betanítása

Bekerülés az intézménybe:

Klinikánk járó- és fekvőbeteg ellátó tevékenységet is folytat. Az ortopédiai szolgáltatás igénybevétele beutalóköteles és előjegyzés alapján történik, de a sürgős eseteket előjegyzés nélkül is ellátjuk. Beutalót a háziorvos vagy más szakrendelés orvosa adhat.

Szolgáltatásaink:

Ambuláns vizsgálatok
A modern szakmai elveknek és társadalmi elvárásoknak megfelelően, amit csak lehet klinikai befekvés nélkül, a járóbeteg ellátás keretein belül oldunk meg.
A centrumon belül minden szükséges kiegészítő vizsgálat elvégezhető.

Konzervatív kezelés
Betegeink számára a konzervatív kezelési lehetőségek egész sorát biztosítjuk. Mód van a gyógytorna, ayógymasszázs és egyéb fizioterápiás kezelések ambuláns és fekvóbetegként való igénybevételére is. Betegeink számára egyéni kezelési programot állítunk össze, amelyeket szigorú orvosi felügyelet mellett végzünk.
Újonnan bevezetett komplex nagyízületi rehabilitációs programunk keretében a protézis műtét előtt betegeink kívánság szerint 3 napos előkészítő kezelésen vehetnek részt, melynek során ellátjuk őket a szükséges segédeszközökkel, megtanítjuk azok használatát, elsajátítják a műtét előtt illetve után végzendő tornagyakorlatokat. A műtét után egy rehabilitációs program következik, melynek célja a protézissel való együttélés megtanítása és a megfelelő harmonikus járásmintakialakítása.

Műtéti kezelés
Klinikánk a modern operatív szemléletű ortopéd ellátás képviselője. Nagy számban ültetünk be csípő- és térdízületi protéziseket. Az általunk alkalmazott implantátumok világviszonylatban is elismert gyártóktól származnak, kiváló minőségűek.
A hagyományos eljárásokon kívül bevezettünk számos igen modern technikát is, mint pl. a minimál invazív sebészetet és a Számítógép vezérlésű műtéti navigációs módszert. Nagy számban végzünk artroszkópos és egyéb lágyrész- illetve csontműtéteket is.

Infratrukturális adottságaink:

Ambulancia
Járóbetegeink ellátása felújított ambulanciánkon 6 rendelőben történik. Az előjegyzés bevezetésével a várakozásí időt jelentősen lecsökkentettük.


Műtőblokk
Az Ortopédiai Klinika 4 jól felszerelt műtője gyakorlatilag minden mozgásszervi probléma sebészeti kezelésére alkalmas. Endoprotézis műtőnk Kelet-Magyarország egyik legújabb és legmodernebb műtője.


Kórtermek
Törekszünk arra, hogy betegeink nyugodt és szép környezetben gyógyulhassanak. Megkezdtük hotelszolgáltatásaink folyamatos fejlesztését és kórtermeink modernizálását.


Tornaterem
A konzervatív kezelés alappillére tornatermünk, ahol masszázskezelésre, elektroterápiás kezelésre, gyógytornakezelésre van lehetőség. Gyógytornászaink magasan képzett, tapasztalt szakemberek, akik egyéni és csoportos formában is végeznek kezeléseket.

Betegeink mindennapjai

Törekszünk arra, hogy beutalt betegeinket a befekvés napján megoperáljuk. Egy nappal korábban kerülnek felvételre a protézis műtétre váró, illetve a messze lakó betegek. Lehetőség szerint a gyermekekkel együtt valamelyik szülő felvételét is biztosítjuk.

A posztoperatív őrzőnk kivételével betegeink a házirend betartása mellett szabadon látogathatóak.

Hétköznap minden reggel és délután az osztályvezetők vizitet tartanak az osztályos orvosok közreműködésével. Kedden és csütörtökön reggel intézetvezetői vizit van. Hétvégén az ügyeletes orvos vizitel.

A gyógytornász kezelések a hét minden napján biztosítottak.

A klinikatelep területén betegjogi képviselő, jeltolmács, pszichológus, szociális és dietetikus nővér áll a betegek rendelkezésére.

Jelentősebb vallási ünnepeken ökumenikus istentiszteletet tartanak a Gyermekklinika épületében.

2008-11-28

   
 
Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Ortopédiai Klinika
Cím: 4032 Debrecen, Nagyerdei körút 98. Tel.: 06 52 255 815, E-mail: ortopinfo@med.unideb.hu